Marlies van Amerom

Pap, jij fietst in mijn hart!

( Fietsen 25 km | Member of team: Alles voor Jo!  )

Mijn moedige vader heeft vorig jaar, 7 oktober 2023, 50 km gefietst. Enorm veel lieve mensen hebben toen gedoneerd. Tekenend voor de verbondenheid die mijn vader met zovelen had. Hij zag het als een project. Helaas was het één van zijn laatste projecten. Op 1 februari 2024 stierf mijn vader aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Als eerbetoon aan hem en voor een hoopvolle strijd voor andere lotgenoten, fiets ik op 12 oktober 25 km. 

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte. De diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognose; na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. Als de ziekte behandeld kan worden heeft het vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven. Voor deze patiënten strijden wij.
Een hoopvolle strijd, met steeds meer fantastische instrumenten en manieren om ziekten eerder op te sporen. Alleen samen maken we oplossingen mogelijk.

Medestrijder worden? Wil je mij helpen? Met een donatie steun je mijn actie en het werk van het Deltaplan Alvleesklierkanker. Elke bijdrage telt!

Activity: Fietsen 25 km
12/07/2024
21:33

Kees en Nely

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.