A
Addie van Amerom

In actie komen tegen alvleesklierkanker is vanlevensbelang

( Fietsen 25 km | Member of team: Alles voor Jo!  )

6 april 2022 kreeg mijn lieve man Johan van Amerom de diagnose alvleesklierkanker. De grond zakt onder je voeten weg als je te horen krijgt dat je ongeneeslijk ziek bent. Je wereld stort in. Dankzij levensverlengende chemokuren van een half jaar heeft Johan 1 jaar en 10 maanden geleefd na de diagnose. Hij ging van project naar project. Probeerde er iets moois van te maken. Pluk de dag! Johan bleef positief en hoopvol. Wie weet kwam er nog een behandeling die zijn leven kon verlengen met behoud van kwaliteit van leven. Daar was onze hoop op gevestigd. Helaas is Johan 1 februari 2024 overleden aan deze vreselijke ziekte. Vorig jaar heeft Johan veel donaties gekregen van heel veel lieve mensen. En hij heeft 50 km gefietst. Dit jaar fietsen wij als gezin opnieuw. Als eerbetoon en herinnering aan Johan. Intens verdrietig zijn we dat wij mijn lieve man Johan, onze lieve papa Johan en onze lieve opa Johan moeten missen en zonder hem verder moeten. 

Wij steunen deze actie omdat er geld nodig is voor baanbrekende oplossingen om alvleesklierkanker onder de knie te krijgen en het op tijd te kunnen opsporen. Zodat heel veel mensen leed en verdriet kan worden bespaard. Het is van levensbelang. Doe je mee? Dat zou heel fijn zijn! Bij voorbaat mijn dank.

Met een vriendelijk groet. Addie van Amerom

 

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte.De diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognose; na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. Als de ziekte behandeld kan worden heeft het vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven. Voor deze patiënten strijden wij. 

Een hoopvolle strijd, met steeds meer fantastische instrumenten en manieren om ziekten eerder op te sporen. Alleen samen maken we oplossingen mogelijk.

Medestrijder worden? Wil je mij helpen? Met een donatie steun je mijn actie en het werk van het Deltaplan Alvleesklierkanker. Elke bijdrage telt!

Activity: Fietsen 25 km
12/07/2024
11:38

Anonymous

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.